Tajine de pollastre amb poma

1 pollastre de pagès (tallat a tres trossos per cada quart), 4 cebes a làmines, 2 cabeces d’alls, 6 pomes a quarts, 1 codony a daus grans (opcional), 1 llimona, 250 g panses remullades amb 300 ml de vi ranci, 1 o 2 branques de canyella, 1 c.s. de gingebre ratllat, 1 grapat d’olives negres de Kalamata (opcional), 100 g d’ametlles torrades, 100 g de llavors de sèsam torrades, unes fulles de sàlvia, sal i pebre.

Netegem el pollastre i el sellem en una paella amb oli d’oliva roen el salpebrem.

A la base del tajine hi posem un bon raig d’oli i, al damunt, la ceba, unes dents d’all, el suc d’exprèmer el ginebre ratllat i ho salem. Tapem el tajine i ho posem a coure, fins que la ceba comenci a quedar daurada.

Destapem el tajine i hi afegim el pollastre, la llimona a rodanxes, la canyella, la sàlvia, la resta de dents d’all, el codony i les olives. Ho tapem i ho coem a foc ben lent durant  aproximadament 60 minuts.

Ho destapem i hi incorporem la poma pelada i a quarts, les panses remullades i ho ruixem amb el vi.ranci Hi tirem un pols de sal i ho deixem coure 30 minuts més.

Passat aquest temps, hi incorporem les ametlles senceres i les llavors de sèsam, apaguem el foc i ho deixem reposar tapat uns 10 minuts.

Variants:

  • La ceba es pot substituir per porro a rodanxes fines.
  • S’hi pot afegir una mica de pebre vermell picant o alguna caiena.
  • Les olives de Kalamata són opcionals i es poden substituir per olives verdes.